November 14, 2019

Even ontladen na de examens

Even ontladen na de examens

De examens zijn gedaan en natuurlijk, als student zijnde wil je dit even vieren. Maar hoe doe je dat? Hier zijn een paar tips om even te vieren dat de examens gedaan zijn.


Het meest voor de hand liggende...

Created for Brabo Hoogstudentenclub & Studiant Fototeam by William Mostmans

MiddagTD's! Het is niet voor niets dat studentenverenigingen na de examens even fuiven organiseren in hun geliefde stamcafés. Waarom doen ze dat, vraag je je dan waarschijnlijk af. Wel, de meeste studenten willen even die stress en cafeïne overdosissen inwisselen met dansen, (drank)spelletjes en er ééntje drinken.

Het is direct na de examens, dus je moet niet langer wachten om te feesten en wanneer je een glaasje te veel zou drinken, heb je de dag erop geen last van een kater! Een win-win situatie dus. Ook handig wanneer je een laagje zou willen leggen om die avond nog verder te gaan (wat soms af te raden is).

Ga dus zeker op de pagina van je lokale studentenvereniging zien voor meer informatie over middagTD's in je buurt!

De keel even smeren en luidkeels meezingen!

Gehaald van Antwerp Student, door Vincent De Vocht

Zie je een feestje niet zitten maar wil je wel even zingen en je keel smeren met een glas bier? Dat kan! Kom dan een cantus meedoen, maar kijk altijd of het een open of gesloten cantus is. Bij een open cantus mag je vaak binnen zonder schachtenlintje, maar bij gesloten cantussen is het ofwel voor gedoopte leden van de studentenvereniging zelf, ofwel gewoon met een schachtenlintje.

Wil je eens een cantus meedoen maar weet je niet de welke? Check dan zeker De Antwerpse Cantuskalender! Als je mij tegenkomt, vergeet me dan zeker niet te prositten. Mijn naam vind je helemaal onder dit bericht!

Een nachtje door feesten

Created for KdG TD, Brabo Hoogstudentenclub, Creatica studentenclub, Eligia, Fenrir Antwerpen, Magistra Antwerpen, Socio Antwerpen, Transfusia & Studiant Fototeam by William Mostmans & Wesly Callaerts

Wanneer een middagTD of een cantus niet genoeg is, kan je altijd afzakken naar de typische TD's die in de avond gebeuren. Er is in de week altijd wel ergens iets te doen. Is het niet in Antwerpen? Kijk dan eens bij de verenigingen in Wilrijk.

TD's steken vaak ook financieel erg goed in elkaar. Vaak krijg je deals op drank dat je in andere feestjes gewoon niet kan krijgen. Shots aan €1, cocktails aan €2,50 en drankbeurzen zijn hier niet in buiten te sluiten. Ik heb ooit een paar appelbolletjes (een bolletje met appeljenever in) aan dezelfde prijs gekregen en daardoor heb ik erna ook nog eens een kapsalon kunnen eten!

Een kroegen *kuch kuch* stadstochtje door Antwerpen

Photo by Skitterphoto from Pexels

Antwerpen is een toeristische hotspot. En dat valt niet enkel te danken aan het feit dat het een wereldstad is. 'T stad staat vol met museums, monumenten en bezienswaardigheden dat je nergens anders zou vinden. Het Rubenshuis, Museum aan de Stroom en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zijn al een paar bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn.

Je kan hier ook wel meer doen dan enkel een cultuuruitstapje. Er is een overvloed aan cinema's (voor algemene films en cult klassiekers), gezellige terrasjes, heerlijke restaurants en sportmogelijkheden.

Voor meer informatie over het laatste, aan studentikoze prijzen, check dan zeker Sportsticker!


Je vindt ergens wel iets in Antwerpen dat je aanstaat om te vieren dat de examens gedaan zijn. Wil je meer informatie over studentikoze activiteiten? Zoek dan zeker naar de groen-zwarte Studiant linten, en spreek ons aan!