vzw » Ondersteuning » Jouw vereniging op internet » WebsiteTips Rondleiding door onze website 22 januari 2019   


Tips voor het maken van een website Minimize

Aangezien er een groot aantal websites op onze servers zitten en wij deze diensten volledig gratis aanbieden, is het natuurlijk altijd handig dat de traffiek op onze server niet onnodig hoog ligt. Bekijk daarom even onderstaande tips om je site zo snel en nuttig mogelijk te maken !


  1. Weinig en kleine afbeeldingen: Maak nooit afbeeldingen te zwaar. Enkele kilobytes moet volstaan. De meeste van uw bezoekers halen uw site binnen over een telefoonlijn, en dat is vaak een trage verbinding. Bezoekers wachten zelden meer dan 15 seconden op het binnenladen van uw site
  2. Vermijdt het gebruik van frames indien het niet echt nodig is. Het vertraagt het binnenladen van uw site (men haalt meerdere files binnen om 1 pagina te tonen, afbeeldingen niet inbegrepen). Bovendien kan het misgaan wanneer de bezoekers een verschillende schermresolutie gebruiken (in 95% van de gevallen is dat 600*800). Frames behoren, raar maar waar, tot de top10 van meest gemaakte fouten op het internet! Dus: gebruik enkel frames als het echt noodzakelijk is om een bepaalde struktuur te hanteren.
  3. Werk regelmatig je site bij: Ergerlijk is een stuk informatie dat geen update krijgt. Bijvoorbeeld een fuif van 5 maanden terug op uw site valt minder in de smaak dan de fuif die over bvb een week plaatsvindt. Bezoekers zijn niet geneigd nog een bezoekje te brengen als ze vermoeden dat er niet meer gewerkt wordt aan een site.
  4. Maak je site bereikbaar: Een site moet men kunnen vinden. Een site die niet geregistreerd staat bij search-engines (Google, AltaVista, Yahoo, ...) wordt minder bezocht. Zo is het ook aan te raden om bevriende clubs om een link te vragen en in ruil een link terug te leggen. Waarschuw ook Studiant wanneer uw site voldoende toonbaar is. Wij leggen ook links naar sites van studentenclubs of jeugdwerk. Voor andere sites voeg je gewoon je link toe aan de linkspagina. Vraag ook om een link vanop de site van uw onderwijsinstelling.
  5. Over de inhoud van uw site: het is duidelijk dat een site met de meest recente, bruikbare informatie de meeste bezoekers trekt. Zo kan je lesseroosters toevoegen, studie-informatie, links naar sites die informatie over je studierichting bevatten, links naar bvb bedrijven/organisaties die in eenzelfde sector zitten. Kortom: hoe beter de service, hoe meer bezoekers.
  6. Een bannercampagne kan soms nuttig zijn voor het promoten van bepaalde informatie en bovendien is ze onder bepaalde voorwaarden gratis. Ook Studiant gebruikt banners.
  7. Test uw website steeds met zowel Netscape, Explorer als Firefox. Soms zijn er verschillen in de interpretatie van de html-script. Als je zelf niet beschikt over beide browsers, laat dan iemand anders een kontrole uitvoeren.
  8. Voeg kontaktinformatie toe: Wat ook behoort tot de "top ten of mistakes" is een site waarvan men geen webmaster en/of kontaktpersoon (bvb praesidiumlid) kan kontakteren. Zorg steeds voor een mail-adres waarvan regelmatig de nieuwe mail wordt gecontroleerd.
  9. Kijk goed uit welke afbeeldingen/geluiden U gebruikt op het internet. Sommige daarvan zijn beschermd. Als je ze publiekelijk toont, moet je ook de rechten erop betalen. Het grote voorbeeld is de Simpson-rage: reeds meerdere webmasters hebben de bedrijven die de rechten in handen hebben, juridisch over zich heen gekregen. Hier in Belgie loopt het nog niet zo hard van stapel, maar men mag zich daar in de toekomst wel aan verwachten. Ook Studiant is daaraan onderworpen. Wij betalen bvb SABAM voor onze site met studentenliederen.
  10. ...

   Copyright Studiant vzw © 1995-2010   
 
Ga verder naar de Studiant site