vzw » Websites » Studiant » Rondleiding Rondleiding door onze website 27 mei 2019   


Welkom op de nieuwe portaalsite van Studiant ! Minimize

Aangezien Studiant ondertussen toch al meer dan tien jaar informatie vergaart voor studenten en de informatietechnologie niet stil staat, werd het toch hoog tijd dat onze website eens volledig vernieuwd werd, waardoor we deze ongelooflijke hoeveelheid informatie op een overzichtelijke manier konden aanbieden aan de nieuwsgierige student. Of je nu wil weten wat er vanavond te doen is, of een goed online woordenboek zoekt, www.studiant.be is de uitgelezen place-to-be om je internetzoektochten te starten !

 
Hieronder vind je wat uitleg over hoe onze nieuwe portaalsite opgebouwd is en wat je waar kan vinden. Heb je zelf nog informatie die hier perfect op zou kunnen staan, aarzel dan niet om ons te contacteren en dan zorgen wij dat jouw info opgenomen wordt op hét studentenportaal van België !

Veel surfplezier !

 

Inhoudstafel

1. De StudiantTabs
2. Snellinks
3. Broodkruimels
4. Overzicht

 

 

1. De StudiantTabs

De belangrijkste vernieuwing aan onze homepage (buiten de volledig vernieuwde achterliggende werking en contentuitbreiding) is de aanwezigheid van de drie Tabs bovenaan elke pagina. Deze onderverdelen de hele portaalsite eigenlijk in drie grote webs welke hieronder kort staan uitgewerkt. Via de tabs bovenaan, kan je altijd zien op welk web je juist zit en kan je eventueel wisselen van web zonder hiervoor terug naar de basispagina te gaan.

Vandaag

'Vandaag' is het web waar we alle actuele informatie proberen te bundelen over wat er in de wereld van de studenten omgaat en wat hen bezighoudt. Hier vind je niet enkel studentenjobs, onze studentenagenda, en nieuwsartikels, maar ook meer ontspannende elementen als mopjes, cartoons, games en natuurlijk de befaamde /foto !

Via de menubalk links kan je door dit web navigeren en elke dag op een aangename manier starten !

Links

Heel lang geleden toen de pintjes nog praatten en en op TDs nog gedanst werd, had Studiant een gigantische linkbibliotheek waar je ALLE interessante links voor studenten kon vinden van woordenboeken, over nieuwswebsites naar humorsites tot zelfs porno. Welnu, deze bibliotheek is volledig in ere hersteld en kan je vinden in het web 'links'.

Uiteraard is dit onderdeel zwaar onderhevig aan wijzigingen en moest je zelf een fantastische website ontdekken voor studenten, laat het ons dan zeker weten, dan vullen wij onze lijstjes aan !

Studiant

Studiant was de eerste studentenvereniging op het wereldwijde web. Toch heeft de bende vrijwilligers die dag in dag uit bezig is met het trekken van foto's, organiseren van evenementen, aanvullen van websites, hosten van clubs en oplossen van studentenproblemen nooit een écht eigen website gehad. Daar komt dus nu verandering in ! Via het tabje 'Studiant' kom je terecht in onze drukke wereld en kan je eens een kijkje nemen wie nu juist die Studianters zijn en wat ze dan wel allemaal doen. Misschien vind je't wel zo interessant dat je wil meewerken !

Stuur ons dan zeker een mailtje of gebruik het contactformulier en wie weet staat jouw foto binnenkort wel tussen die andere zwart omringde ogen van onze crew !

2. Snellinks

Sommige onderdelen van onze site zijn natuurlijk populairder als andere. We hebben daarom een systeem ingebouwd waarmee je snel naar deze pagina's kunt geraken. Deze module hebben we, logisch toch, snellinks genoemd en vind je op onze frontpagina www.studiant.be. Zeker interessant om eens te bekijken !

3. BroodkruimelsOm ten allen tijde te kunnen zien waar je juist op de site bent en eventueel terug te kunnen keren vanuit de diepte naar een wat hoger gelegen overzicht, kan je altijd gebruik maken van onze 'broodkruimels'. Deze vind je bovenaan links op elke pagina in de gekleurde balk. Door eenvoudigweg te klikken op één van de woorden aldaar word je vlot geteleporteerd naar het overzicht waartoe de pagina behoort waar je op dat moment bent.

4. Overzicht

Moest je toch nog de weg kwijtraken of gewoon een volledig zicht willen hebben van wat er nu juist in elk web te vinden is, klik dan links in de menubalk op 'overzicht' en dan krijg je een sitemap van de ganse site, waar alle pagina's opgesomd staan en je vlot naar een specifieke pagina kunt gaan.

Hopelijk vinden jullie, onze trouwe bezoekers, op deze website alles wat je hartje begeert. Moest dit toch niet het geval zijn, laat dit dan zeker weten ! We hebben er hard aan gewerkt, maar we willen er zeker en vast nog hard aan blijven werken, want een project bij Studiant is nooit echt klaar, het is altijd 'zo klaar mogelijk'.

    Copyright Studiant vzw © 1995-2010   
 
Ga verder naar de Studiant site